Lähetystyö

Naisten kahvila/lähetyskahvila

Naistenkahvila/lähetyskahvila kokoontuu joka toinen torstai klo 17:00-19:00 seurakuntakeskuksessa.
  • Pidämme lähetystyötä esillä
  • Voit tehdä käsitöitä itselle tai myyjäisiin
  • Luemme, laulamme ja keskustelemme
  • Pientä kevyttä iltapalaa tarjolla
  • Iltavirsi ja siunaus matkaan

Lähetystyöntekijät- ja kohteet

SAT-7 radio- ja tv-lähetys

Tuemme radio- ja tv-työtä Suomen Lähetysseuran kautta. Lue lisää tästä linkistä.

Joel Norrvik

Joel Norrvik toimii Kaskisten seurakunnan nimikkolähettinä Mongoliassa. Hänen tiestään lähetystyöntekijäksi Joel kertoo omin sanoin:

"Jeesus sanoi: 'Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani' (Joh. 14:6).

Tästä tiestä tuli myös minun tieni maaliskuussa 1994, kun Herra ohjasi minut elämän tielle. Tällä tiellä olen sitten saanut kulkea, välillä kompuroiden, mutta Herra on ollut uskollinen huolimatta puutteistani ja virheistäni.

Aika pian myös kaikenlainen lähetystyö tuli minulle rakkaaksi ja niin vuoden 2000 alussa minut lähetettiin lähetystyöhön Keniaan ruotsinkielisen evankeliumiyhdistyksen lähettämänä (SLEF). Keniassa työskentelin seurakunnan tehtävissä sekä ammattikoulussa. Mutta Herran tiet ovat tutkimattomat. Työkauteni lopussa Hän alkoi puhua minulle lähetystyöstä Mongoliassa. Ja niin kävi, että minulle avautui paikka Kylväjän lähetyskurssilla syksyllä vuonna 2002 ja sitä kautta olen löytänyt tieni lähetystyöhön Mongoliaan.

Koulutukseltani olen oikeustieteen kandidaatti, mutta alalla olin vain muutaman vuoden, minäkä jälkeen olin maanviljelijänä pitemmän aikaa.

Rakas lähetyksen ystävä. On Herran tahto, että Hänen huoneensa kerran täyttyisi ihmisistä kaikista maista ja kansoista. Tähän tehtävään Hän on kutsunut sinut ja minut, meidät heikot ja jopa vastaanhangoittelevat ihmiset. Tätä työtä ei tehdä omissa voimissa, vaan voima tulee ylhäältä, Taivaalliselta Isältämme. Näkisin ilolla sinut työyhteydessä kanssani lähettäjänä ja esirukoilijana.

Mongoliasta

Mongolia on demokraattinen tasavalta, jossa puhutaan halha-mongolin kieltä. Pääkaupunki on Ulaanbaatar, jossa sauu 740 000 asukasta. Muut huomattavat kaupungit ovat Darhan, Erdenet ja Choybalsan. Ihmisistä hieman yli puolet asuu taajamissa ja kaupungeissa. Väestöstä 90 prosenttia on lukutaitoisia. Ilmastolliset olosuhteet Mongoliassa ovat hyvin ankarat. Kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä. Sademäärät ovat hyvin vähäisiä. Suuri osa maata on puutonta aroa. Pienet metsäalueet sijaitsevat maan pohjoisosissa, etelässä on Gobin autiomaa. Mongolian pinta-ala on suuruudeltaan yli 4,5-kertainen Suoman pinta-alaan verrattuna ja sen väkiluku on 2,6 miljoonaa asukasta. Väestönkasvu on 1,48% vuodessa ja ihmisten keskimääräinen elinikä 65 vuotta.